Cercul Încrederii

Adevărul despre cartea Drumuri către Iubire de Roxana Ilea

 

În 2009 cochetam deja de câțiva ani cu dezvoltarea personală. Dar știți voi vorba aia cu viața bate filmul? Ei bine, nicio carte nu mă pregătise pentru ceea ce urma să mi se întâmple. Am fost înșelată în noaptea nunții. Ce să vă spun? Mi s-a prăbușit toată lumea. Timp de două zile nici nu am putut vorbi.

În timp ce pentru alte femei ar fi început luna de miere, pentru mine începea luna de groază. Și, mai mult, familia mea locuiește la 500 km depărtare de orașul meu de domiciliu și am rămas efectiv singură cu suferința mea. Mi se părea că nu voi putea depăși niciodată acel moment, că nu voi mai putea scoate capul în lume, că nu voi putea să-l mai văd pe el, fără să vreau să-l strâng de gât.

Și cu toate acestea, iată-mă aici, în anul 2018, trăind viața pe care o iubesc. Te întrebi cum am ajuns de la stadiu acela, la acesta? Cred că ai nevoie de multe detalii. Ele chiar există, sub forma unei cărți numite Drumuri către iubire. De ce o carte? Pentru că aceste minunate „ființe” pline de cuvinte vii au fost cel mai mare ajutor pentru mine să ies din acea stare.

O carte te ține de mână în ritmul tău propriu, o lași când devine prea adevărată, revii când te simți mai curajos/curajoasă. Îți pune uneori balsam pe suflet când te înțelege mai bine decât orice prieten, oglindind ceea ce este în tine. Toate acestea am încercat să le pun în cartea Drumuri către iubire.

Atunci când cineva mă întreabă cum este să fii scriitor, răspund că este un amestec de sensibilitate, viață, inspirație, observare, coborâre în sine, voință, și muncă. Multă muncă. Uneori trebuie să-ți găsești motivația să continui înainte să știi că ceea ce scrii va plăcea cuiva sau că-i va fi de folos.

Mi-a luat 2 ani și jumătate să scriu această carte care a devenit un oracol al vieții mele. Revin la ea de fiecare dată când ajung într-o înfundătură și nu mă dezamăgește niciodată, chiar mă scoate la liman. De multe ori mă simt ca în fața unui Maestru și mă întreb: „De ce nu te-am ascultat și a trebuit să dau cu capul?” Dar și concluziile sunt bune, te ajută să depășești mai repede momentul și să privești înainte. Și și aici cartea îmi este de ajutor, la a conștientiza și închide anumite capitole din viața mea.

Îți închipui probabil cât de greu mi-a fost să mai am încredere în bărbați și poate chiar în oameni. Am lucrat foarte mult cu mine. Și, în final, am aflat că încrederea are legătură cu capacitatea ta de a-ți asuma riscul de a fi rănit și de a face față acțiunilor celorlalți. Cum se traduce asta pentru mine acum? Mă uit bine la persoana din fața mea. Acum felul de a fi al fostului meu soț mi-ar arăta foarte clar că este o persoană fără încredere în sine care nu-și cunoaște valoarea și nu-și poate gestiona emoțiile și deciziile. Prin urmare, a-mi asuma o căsătorie cu el ar însemna să-mi asum că va lua decizii nepotrivite, unele care mă vor răni. El nu putea prețui valoarea mea neprețuindu-și-o pe a lui. Acum nu l-aș mai alege pe el, dar atunci, când nici eu nu-mi cunoșteam propria valoare, l-am ales. Și mi-am învațat valoarea cu cucuie. Este și acesta un mod de a învăța.

Dar treptat am experimentat că există moduri mai rafinate de a învăța: cărțile, terapia, experimentarea alături de oameni integri, asumați și încă mai descopăr, altele. Acum sunt pregătită să îmi testez încrederea la nivel mare pentru a vedea câți oameni de încredere, sufletiști și adevărați vor răspunde proiectului meu numit Cercul Încrederii.

Suntem mulți noi ăștia sufletiștii care încă mai credem într-o lume frumoasă, în care te poți manifesta așa cum ești, în care ne putem încrede unii în alții. Eu nu pot și nu vreau să renunț la acest deziderat, de aceea îmi asum curajul de a face primul pas.

Cartea Drumuri către Iubire s-a epuizat la câteva luni după publicare, ea este disponibilă momentan în format digital la prețul de 15 lei. Dacă îți dorești cartea Drumuri către Iubire în acest format, ți-o voi trimite înainte chiar să mi-o plătești. Da, am curajul să îți dau pe mână 2 ani jumătate de muncă și de voință. Pentru că eu vreau să trăiesc într-o lume în care poți să pariezi pe încredere.

Dă-mi un mail pe ilea.roxana@gmail.com și vom porni împreună pe acest drum. Am încredere în tine și în noi ca și umanitate. Fie să trăim într-o lume a încrederii pe care o vom extinde fiecare dintre noi. Fiecare dintre voi care îmi întoarce încrederea, va fi menționat într-un comentariu în josul articolului și pe pagina de facebook Arta de a trai frumos

Deci, care este adevărul despre cartea Drumuri către iubire? Adevărul este că în ea este descris modul prin care poți merge mai departe atunci când ai căzut, pas cu pas ținându-te de mâna ca tu să devii mai puternic/ă, mai stăpân/ă pe sine, să ai mai multă iubire și pace și să ai o viață minunată. Este, de asemenea o carte din care afli că Dumnezeu este iubire, că poți avea relații fabuloase cu ceilalți și că în viață merită tot.

carte_roxana_ilea.jpg

Am întrebat câțiva cititori cum i-a ajutat cartea și dacă au un pasaj preferat. Iată ce au răspuns:

 • Citat din carte ”Dragii mei, chemati-va sufletul acasa sau eliberati-l de sub cheie si el va va reda bucuria! Aveti incredere in fragilitatea lui, e mai puternic decat credeti.”, „Iubirea este cel mai puternic dar si mai fragil potential dintre toate. Pentru ca este Adevarul Suprem, Marea Cale, Marea Destinatie. Nu-l desconsiderati doar pentru ca ati suferit din dragoste. Invatati sa iubiti altfel incat sa nu mai fiti raniti in acelasi mod ca si in trecut. Schimbati-va abordarea, nu conceptul în sine. Nu iubirea v-a ranit, ci modul vostru de a o aborda”, „Momentele in care pamantul iti fuge de sub picioare, sunt momentele perfecte pentru a te contempla din interior. Sunt momentele in care tot ce ai raportat la exterior si toate scenariile pe care le-ai imprumutat de la altii ies la suprafata si se dovedesc neputincioase”. Rodica Anghel 
   
 • Drumurile catre iubire si fericire incep cu noi .... Cu ascultarea sufletului nostru si cu iubirea de sine, iar suferinta, desi te doboară, iti arata apoi cat de multe resurse ai pentru a te ridica, a pretui viata si pentru a schimba ceea ce nu rezoneaza cu tine. Abia astept sa citesc a doua carte. Adriana Trif
   
 • Am inteles ca iubirea de sine este cel mai mare calauzitor. O rasfoiesc din cand in cand! Carmen Ioana Popa
   
 • Foarte faina si densa...mi s-a parut bine structurata si are o linie clara, cursiva, spre mesajul central: suveranitatea! Mihaela Macovei
   
 • Este atat de densa, in cuvinte, in mesaje in comentarii cu adevarat frumoase si inaltatoare! Scriu toate acestea pentru a lauda efortul tau de a gasi noi rezonante a cuvintelor in inima cititorilor. De exemplu cap. 7 "Mesaj de la Dumnezeu" este superb! „D-zeu ne iubeste si ne iarta si nu pedepseste.” Dupa mii de ani in care biserica a amenintat omenirea cu fel de fel de pacate si cu flacarile iadului, Papa Francisc vine si spune ca D-zeu este numai iubire.Tu ai spus-o cu 7 ani inaintea lui! In final vreau sa-ti multumesc pentru pagina de facebook "Cuvintele Roxanei". Multi oameni prefera sa foloseasca cuvintele aiurea, care fac mult rau in relatiile noastre interumane. Noi suntem oameni prin limbaj, este unul din lucrurile care ne-au ridicat din randul animalelor. Dar nu stim sa-l folosim corect. Tu ai ales sa folosesti cuvintele in modul cel mai frumos cu putinta. Penru asta iti multumesc si astept cu interes cartea urmatoare. Juverdeanu Ștefan.

Îți mulțumesc pentru atenția ta
Cu multă încredere

Roxana Ilea
Scriitor, Consilier Emoțional, Trainer.

 

 

Comentarii

Andreea Maier din Oradea este o persoana de încredere și o persoană preocupată de propria dezvoltare personală. Ea a beneficiat de încrederea mea de a-i trimite cartea înainte de a mi-o plăti și mi-a întors încrederea. Mulțumesc Andreea și bine ai venit în Cercul Încrederii.

Nicolae Ursu din Alba Iulia este o persoana de încredere și o persoană preocupată de propria dezvoltare personală. El a beneficiat de încrederea mea de a-i trimite cartea înainte de a mi-o plăti și mi-a întors încrederea. Mulțumesc Nicu și bine ai venit în Cercul Încrederii.

Adaugă un nou comentariu

Plain text