Blog

Extras din capitolul 1 din Romanul Ziua in care m-am bucurat de mine

Vrei să tragi cu ochiul pe gaura cheii la romanul „Ziua în care m-am bucurat de mine”, romanul care însă se mai scrie de Roxana Juverdeanu?

Te las mai jos cu 3 fragmente.

- Bărbații sunt niște porci, draga mea. Apropo, eu sunt Dan.

Milioane de sinapse de gânduri se conectează și se activează deodată. Bărbații sunt niște porci! Desigur, laitmotivul vieții mamei mele.

Romanul Ziua in care m-am bucurat de mine

Salut, numele meu este Roxana Juverdeanu și îți vorbesc în calitatea mea de scriitoare a romanului: ”Ziua în care m-am bucurat de mine” și în calitate de creatoare a unui concept original numit: romanul care încă se mai scrie. Pentru următoarele 3 minute te invit alături de mine în lumea unei cărți vii.

Imaginează-ți o zi relaxantă de weekend... mirosul cafelei se simte deja în aer. Tu îți torni licoarea aromată într-o ceașcă și te cuibărești în fotoliul cel confortabil entuziasmată la gândul că eroina ta preferată te așteaptă să te conducă în fascinanta sa călătorie.

Scrisoare deschisă către toate inimile vii

Sunt femeie… cel puțin ar trebui să fiu până la vârsta asta. Și sunt, o parte din mine chiar este. Dar, vezi tu, bărbate, o parte din mine nu este.

O parte din mine este încă o fetiță înfricoșată… de tine. De tine: bărbatul. De forța ta fizică, de sexualitatea ta scăpată de sub control, de violența ta. Sunt o fetiță rătăcind în căutarea protecției, siguranței și iubirii. Ale tale, bărbate.

Unde esti tu, Iubire?

Iubirea ca si tranzactie, iubirea care te face sa te simti prins ca intr-o panza de paianjan, iubirea care pretinde: "m-am sacrificat pentru tine, sa faci cum zic eu, tu sa faci sa-mi fie bine, chiar daca asta inseamna sa te sacrifici tu acum". Iti suna cunoscut?

Aceasta "forma de iubire" este mult intalnita si in cultura romaneasca, asa am fost marea majoritate dintre noi crescuti. Dar ce inseamna asta mai exact?

Pages

Subscribe to RSS - blogs